WERKWIJZE

We nemen eerst uitgebreid door wat jouw ideeën en wensen zijn. We maken samen het ontwerp af en je krijgt een overzicht van de kosten en de benodigde stof(fen) en eventuele andere materialen. Deze kan je zelf inkopen, zie de links onder deze tekst, of je kan het door mij laten doen. De kosten voor deze dienst bedragen €29,- exclusief kosten voor opvragen samples en de stof zelf.

Daarna neem ik je maten op. Het opmeten gaat het best in ondergoed, maar je kan eventueel een strak topje en nylonkousen dragen. Het is vooral belangrijk dat je een goed zittende BH draagt, die je zou willen dragen onder het kledingstuk wat gemaakt wordt. Shapeware kan, maar realiseer je dan wel dat de uiteindelijke maten daarop gebaseerd zullen zijn.

Wil je een goed passend kledingstuk genaaid hebben, dan is er vaak een toile (proefmodel) nodig. Dit kost afhankelijk van het model € 30,00 tot € 50.00 (exl. de kosten voor het tekenen van het patroon). Gebruik je je eigen patroon, dan wordt alleen de toile berekend.

Na goedkeuring en aangegeven veranderingen, wordt het model van de gewenste stof genaaid. 

Als er kleding gemaakt wordt, gaan we uit (afhankelijk van het model) van minimaal 1 pasbeurt. Soms is het nodig om meerdere malen te komen passen. Je kan dan nog kleine veranderingen aangeven.

Afhankelijk van het model duurt het ongeveer 3 weken vanaf het moment dat ik de stof heb en het uiteindelijke kledingstuk klaar is.